Rekettyési-Rettenetes szálkásszőrű tacskó kennel

Magamról

          Üdvözlöm, Pamuki Péternek hívnak. A tacskók iránti szeretetbe tulajdonképpen beleszülettem, mindig volt a háznál szálkásszőrű tacskó. A vadászatról szinte ugyanez mondható el. Nagybátyám vezetett be a vadászatba, jómagam 2017 februárjában tettem le a vadászvizsgát.

     Első szálkásszőrű tacskóm 2015 nyarán került hozzám. Sokakat megkérdeztem honnan lenne érdemes kutyát hozni. Hosszas utánajárást követően végül Szabó Zoltán tenyésztőre esett a választás. Jó döntés volt, Saciból kiváló vadászkutya lett, sok munkavizsgát sikeresen teljesített. Ezt követően döntöttem úgy, hogy belekezdek a tenyésztésbe. Fiatal tenyésztőként meglehetősen nehéz érvényesülni, így ezúton is szeretnék köszönetet mondani az összes tenyésztőtársamnak, akik valamilyen formában segítségemre voltak.

     A tenyésztés során célom a szép, egészséges, kiváló munkaképességű, jó idegrendszerű kutyák tenyésztése. Ennek megfelelően csak jó munkaképességű kutyákat vonok be a tenyésztésbe, természetesen a küllemet sem elhanyagolva. Nem kifejezetten kiállításra tenyésztem őket, de azért itt-ott részt veszünk egy-egy rendezvényen, melyen általában sikerül egy-két címet begyűjtenünk. Úgy gondolom, hogy munkakutya létükre nincs miért szégyenkeznünk, és arra törekszem, hogy ez így is maradjon. Emellett fontosnak tartom a megfelelő szocializációt. Rendszeresen foglalkozom kutyáimmal különböző játékokkal, amelyek segítik őket, mint az emberekkel, mint a más kutyákkal való kapcsolat kialakításában.

    A tacskó meglehetősen alkalmas családi kutyának, nagyon energikus, mozgékony, egy igazi szabotőr, néha komikus viselkedéssel. A jó idegrendszerrel rendelkező kutyák könnyen szocializálhatók, a közhiedelemmel ellentétben bátran ajánlom őket házi kedvencnek akár egész kicsi gyerekek mellé is. Több kisgyerekes család is vásárolt már tőlem kiskutyát, örömmel tölt el hogy azt mondhatom, mindenki elégedett, és sikerült problémamentesen felnevelni a kölyköket, rengeteg örömet szerezve gazdáiknak. 

     Illik pár mondatot szólnom a vadászatról is, elvégre elsősorban vadászoknak ajánlom kutyáimat. Igyekszem kiaknázni kutyáim vadász képességeit is. A tacskó kiváló társ a vadászatban, jómagam is sokszor viszem magammal hol egyik, hol másik kutyámat. A tacskó egy igazi mindenes vadászkutya, bátorságának, eltökéltségének, eszének, és rátermettségének köszönhetően alkalmas vaddisznós munkára, földalatti munkára, vízi munkára, és nagyon jó orra révén alkalmas utánkeresésre is. Igyekszem minden kutyámmal legalább egyik vadászati módban jól teljesíteni, ezt munkavizsgákkal igazolni, de nyilván a cél a valóban igazi mindenes vadászkutyakutya tenyésztése. Bátran ajánlom a tacskót minden vadásztársamnak, biztatom őket hogy neveljenek maguknak vadászkutyát, hiszen ahogy a mondás is tartja „eb a vadász kutya nélkül” !

Loading...