Rekettyési-Rettenetes szálkásszőrű tacskó kennel

Vadászat tacskóval I.

2018-08-24

    Ezen az oldalon a tacskókkal történő vadászatról szeretnék pár mondatban szólni. Természetesen írásomhoz igyekszem saját vadászélményeimből meríteni. A tacskó egy igazi mindenes vadászkutya, bátorságának, eltökéltségének, eszének, és rátermettségének köszönhetően alkalmas vaddisznós munkára, földalatti munkára, vízi munkára, és nagyon jó orra révén alkalmas sebzett vad utánkeresésére is. Bátran ajánlom a tacskót minden vadásztársamnak, biztatom őket hogy neveljenek maguknak vadászkutyát, hiszen ahogy a mondás is tartja „eb a vadász kutya nélkül” ! 

 

Saci munkában

    Vaddisznós munka:

Sokak által az egyik legkedveltebb vadászati mód a vaddisznó-hajtás. Ahhoz hogy a hajtás eredményes legyen, a sok hajtó mellett elengedhetetlen a nagy számú, kiváló munkaképességű kutyák bevetése. Erre a munkára a legalkalmasabbak a kopók, terrierek, és persze a tacskók. A jó vaddisznós kutya mindenek előtt edzett, jól keres, merész (de nem vakmerő), kitartóan ugatja, forgatja, megállítja a disznót, ezáltal lövéshez juttatva a vadászokat.
Kutyáim képzését már egész fiatal korban elkezdem, lehetőleg vaddisznós kertben, tapasztalt disznókkal. A sok kutyát látott kerti disznókon a kutyák könnyebben elsajátítják a jó disznós munkához szükséges képességeket, elleshetik egymástól a disznós munka mikéntjét. Ahányszor csak lehetőségem van igyekszem kutyáimmal gyakorolni, időnként egy-egy hajtáson részt venni.

Folytatjuk…..

Loading...